Parketti Juha Oy

Hoito-ohjeet

Hoito asennuksen jälkeen:

Parkettilattia on tarkoitus puhdistaa huolellisesti liasta ja epäpuhtauksista imuroimalla ja nihkeällä pyyhkien, aineeksi mieto yleispuhdistusaine. Sopiva pesuaine on löytyy kaupan hyllyltä, joka on veteen sekoitettava öljy- saippualiuos. Moppauksen/nihkeäpyyhinnän jälkeen lattian on jäätävä kuivaksi. Tarpeen vaatiessa kuivaus puhtaalla liinalla. Noudata pakkauksen annostusohjetta.

Suojaa juuri asennettu parkettipinta muuton ajaksi hengittävällä ja riittävän vahvalla materiaalilla, esimerkiksi suojamatolla. Suojamateriaalia ei saa teipata parketin pintaan. Vaikka parkettilattian pinta onkin lakattu kestävällä lakalla, huonekalujen jalkojen alle olisi syytä liimata huopapalaset. Parketti ei siedä hiekkaa tai piikkikorkoisia kenkiä.

Tärkeä asia:

Suomen ilmastossa puu joutuu suurista ilman kosteuden vaihteluista johtuen kovaan rasitukseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että tiloissa joihin parketti on asennettuna, ilman suhteellinen kosteus pidetään 40-60 % alueella. Näistä kosteusprosenteista poikkeavissa olosuhteissa, parketissa saattaa esiintyä ylimääräistä turpoamista tai harvistumista, jonka suhteellinen parketin valmistaja tai asentaja ei voi ottaa vastuuta. Suosittelemme kuivina aikoina ilmankostuttimen käyttöä ja kosteissa olosuhteissa kesällä ja syksyllä lämmitystä ja tuuletusta.

Asunnossanne on nyt helppohoitoinen, aito parkettilattia.

Viihtyisää asumista parkettilattiallanne.